Fritidsklubben

Hägerstensåsens skola erbjuder en fritidsverksamhet, "Klubben", som riktar sig till mellanstadieelever som går i klass 4-6.

Hej alla nya och gamla Klubbenföräldrar!

Nu har en ny hösttermin börjat och för er som har barn som ska börja/fortsätta på Klubben kommer här ett kort infobrev:

Verksamheten i höst kommer bjuda på olika typer av turneringar, tävlingar, pyssel, fredagsfilm, uteaktiviteter, utflykter, idrottshallen och mycket annat kul. Tanken med Klubben är att barnen själva ska komma med idéer och alternativ på saker att göra. Veckoplaneringen finns att läsa i hallen på Klubben. Det händer att vi åker iväg på spontana aktiviteter och tar med oss mellis. Dessa dagar ser vi till att vara tillbaka senast 16.00. Det är önskvärt att ni gör upp om ”hem tid” med barnen redan på morgonen, då vi av erfarenhet vet att det kan råda viss osäkerhet angående detta samt huruvida man ska bli hämtad eller går hem själv. Kontakt via egen mobil är naturligtvis okej. Ute är vi i stor sett varje dag om vädret tillåter. Vi varvar skolgården med fotbollsplan och närliggande parker.

Bra att veta:

• Klubbens öppettider mån-tors 13.00–17.00 och fredagar 13.00–16.30. Barn i behov av omsorg efter 16.30 på fredagar går till Svalan.
  • Klubbens tel. nr: 08-508 39 939
  • Kostnaden för att gå på Klubben är f. n. 200 kr/månad. Det är en månads uppsägningstid, räknas fr. o .m det datum skolan mottagit meddelande från vårdnadshavare om uppsägning. OBS! Detta görs i första hand via mejl.
    Mejla till skolans expedition: mihaela.enache@stockholm.se. Uppsägning kan också göras via en blankett. Den lämnas ifylld till skolans expedition.
    (Blankett finns att hämta på Klubben/exp.)
  • Höstlov, sportlov, påsklov och studiedagar har klubben öppet 9.30–16.30.
  • På anslagstavlan i hallen sitter Klubbens krysslista där barnen själva kryssar i när man kommer och går hem. Självklart säger man alltid Hej och Hejdå till oss vuxna så att vi vet att man har kommit/gått hem.
  • Till Klubben behöver man inte ringa och meddela om man är sjuk eller ska vara ledig. Vi ringer inte heller hem och frågar varför ett barn inte har dykt upp. Vi litar på att ni har gjort upp om det hemma. Klubben är ju inte obligatorisk :)
  • Mellanmålet äter vi kl.14.45 varje dag.
  • På Klubben är det okej att tillsammans med en eller flera kompisar själva gå iväg till stora fotbollsplanen. Vi gör då upp om senaste tid att vara tillbaka på Klubben. Är det någon förälder som inte tycker att detta är ok gällande sitt barn, hör av er till oss!
  • Följande datum har personalen arbetsplatsträffar (APT): 13/9, 18/10, 29/11.
    OBS! Dessa dagar stänger Klubben 15.45

Självklart är alla föräldrar hjärtligt välkomna att besöka oss på klubben, se hur vi har det samt få svar på eventuella funderingar! Vi håller till i Ingång A1, mittemot lilla fotbollsplanen.

Vi som arbetar på Klubben heter Kia, Lollo och Christian (Lillen)

Tel nr. Klubben: 08-508 39 939